Tanden Bleken

Tanden witter maken

Sommige mensen hebben van nature witte tanden, anderen juist gele. Tanden en kiezen kunnen door diverse oorzaken verkleuren. Veel mensen vinden verkleuringen lelijk en willen daarom hun tanden laten behandelen. Op latere leeftijd kunnen door verouderingsprocessen verkleuringen ontstaan. Dit komt omdat er bijvoorbeeld sprake is van slijtage, of omdat de tandhalzen blootliggen, of omdat het glazuur brosser is geworden waardoor er kleine scheurtjes in zijn ontstaan. Verkleuringen ontstaan dan sneller doordat kleurstoffen makkelijker in het poreuze tandbeen kunnen dringen. Daarnaast wordt door veroudering de laag tandbeen dikker waardoor tanden en kiezen vaak wat donkerder van kleur worden.

Tanden kunnen witter worden gemaakt door een behandeling met speciale bleekmiddelen. De oorzaak van de verkleuring bepaalt welke methode en welke stoffen moeten worden toegepast. Afhankelijk van de mate van verkleuring en de behandelmethode kan de duur van de totale behandeling variëren van één tot zes weken. Er zijn twee verschillende methoden van bleken. Het bleken van binnenuit bij een verkleurde dode tand en het bleken van buitenaf bij een verkleurde levende tand. Afhankelijk van de aard van de verkleuring zal de tandarts een bepaalde methode of een combinatie van methoden toepassen.

Thuis tanden bleken

Bij deze methode maakt de tandarts een goed passende ′bleeklepel′. Deze lepel is gemaakt van zachte kunststof. Hierin wordt een gel aangebracht waaruit gedurende zes tot acht uur steeds een klein beetje waterstofperoxide (van een geringe concentratie) vrijkomt. Afhankelijk van de verkleuring zal er na enkele dagen tot weken voldoende resultaat zijn. De behandeling kan bijvoorbeeld ′s nachts gebeuren. Omdat deze gel de keel of het tandvlees kan gaan irriteren, is het van belang dat de ′bleeklepel′ goed past, zodat er geen gel kan ′uitlekken′. Toch kunnen tandvlees en tanden gevoelig worden door de behandeling, maar dit is van voorbijgaande aard.

5 jaar Garantie

Op implantaten én kronen

5 jaar garantie op implantaten en kronenWij streven ernaar de hoogste norm te bieden op het gebied van persoonlijke gebits- verzorging en zo te zorgen voor de kwaliteitstandheelkunde die onze patiënten verdienen. We zorgen voor een alomvattend behandelplan en gebruiken herstellende en cosmetische tandheelkunde om de voor u optimale gebitstoestand te bereiken. Als er spoedeisende hulp nodig is, zullen we er alles aan doen om u zo snel mogelijk te zien en te behandelen....

Tanden implantaten, Tandarts NG-dent Hilversum, Betaalbaar en Beste Kwaliteit en Arts

NG-dent Implantologie & Tandheelkunde
Groest 71-3, 1211 EA Hilversum
Tel: 035 - 624 60 98 / 06 - 50 40 15 73

Normale Openingstijden Ma. t/m Vrij.
Van 08:30 tot 17:00 uur

Avondopenstellingen Di. en Woe.
Van 17:00 tot 21:00 uur

Extra Avondopenstellingen Implantaten
Do. en Vrij. van 17:00 tot 21.00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur

Spoeddienst
Voor acute pijnklachten kunt u telefonisch con- tact met ons opnemen.

contact