Geen geval is hopeloos

Restauratie van de mond en de kaak: van fictie naar werkelijkheid

U kent vast wel die sciencefiction-films. Films waarin medische en cosmetische behandelingen de tijd ver vooruit zijn, en wonderbaarlijk in 1 keer klaar zijn. In 1 dag een nieuw gezicht, geen probleem. In 1 behandeling een set nieuwe tanden, makkie.

Door een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van tandheelkunde, is dat laatste geen fictie meer. In 1 behandeling kunt u een compleet nieuw gebit hebben! Wat de situatie ook is.

Heeft u geen tanden meer? Is uw tandvlees ziek? Heeft u nog maar weinig kaakbot? Door revolutionaire oplossingen kunnen een select aantal tandartsen en implantologen u binnen een zeer korte tijd aan een nieuw, vast, volledig gebit helpen.

Door gebruik te maken van de nieuwste digitale scans kan er bijvoorbeeld een driedimensioneel beeld van uw gebit worden gemaakt. Vervolgens maakt de arts een precisie simulatie waardoor uw behandeling tot in de puntjes is uitgewerkt en u zeker kunt zijn van een geslaagde behandeling. Daardoor is het mogelijk om patiënten binnen zeer korte tijd te helpen. Zelfs al heeft u ernstige tandproblemen en weten andere tandartsen zich geen raad. Ook u kunt binnen korte tijd een mooi volledig gebit krijgen. Toch bieden niet alle tandartsen deze geavanceerde technieken.

Het is daarom raadzaam dat u bij een aantal tandartsen informatie aanvraagt. U laat verschillende aanbiedingen doen en u vergelijkt de verschillende behandelingen die u wordt aangeraden. Vervolgens kiest u de tandarts bij wie u zich het meest op uw gemak voelt. Zo voelt u zich minder zenuwachtig voor een behandeling en maakt u zich minder zorgen. “Het beste is een holistische benadering” zegt Dr. Nashat Gara van NG Dent Tandheelkundig centrum.

all on 4

“Voor iedere nieuwe patiënt trek ik veel tijd uit om degene te leren kennen”

Voor iedere nieuwe patiënt trek ik veel tijd uit om degene te leren kennen. Ik wil altijd weten waarom iemand hiervoor nog nooit iets aan zijn of haar gebit heeft gedaan. En waarom diegene nu toch heeft besloten om er iets aan te doen. Tijdens een vertrouwelijk gesprek vertel ik verder wat alle mogelijkheden zijn om zijn/haar specifieke probleem op te lossen. Ik laat verder onze geavanceerde behandelingswijzen zien zodat diegene zich geen zorgen maakt over de afloop die altijd hetzelfde is: een geweldig mooi volledig nieuw gebit”

Geen geval is hopeloos

Dr. Gara is directeur van een aantal tandheelkundige praktijken in binnen- en buitenland. Hij heeft veel ingrepen gedaan bij patiënten die als ‘hopeloze gevallen’ werden bestempeld. Afgelopen jaar kwam bijvoorbeeld Martine naar zijn kliniek toe.

implantaten-vrouw-voor

“Martine (45) was hopeloos dacht ze. Ze leed jarenlang aan ernstige tandproblemen, maar was bang om er iets aan te doen.”

Martine (45) was hopeloos dacht ze. Ze leed jarenlang aan ernstige tandproblemen, maar was bang om er iets aan te doen. Ze had geleerd om ermee te leven en om haar tanden te verbergen. Tot een moment van empowerment kwam en ze besloot om er alles aan te doen om weer mooie tanden te krijgen. Maar helaas werd ze door diverse bezoeken aan tandartsen er niet positiever op.

Ze zeiden één voor één dat er weinig met haar tanden en tandvlees te doen was. Haar grootste probleem was dat het kaakbot in haar bovenkaak zo was afgesleten en het kaakbot zo dun was dat implantaten niet meer zouden vasthechten. Verder was het twijfelachtig of haar gebit er mooi uit zou komen te zien. Via aanraden van kennissen kwam ze bij dr. Gara terecht.

Tijdens het persoonlijke consult werden haar problemen vastgesteld, foto’s gemaakt en een behandeling voorgesteld. Dr. Gara stelde een team samen van twee chirurgische tandartsen, een anesthesist (verdoving) en enkele assistenten.

In beraad met Martine kwamen we tot de conclusie dat de beste aanpak om haar mond en haar kaak te restaureren zou zijn om al haar tanden te trekken, een sinuslift en botaugmentatie uit te voeren en daarnaast via de computer een implantatieplan voor te bereiden via het systeem van All-On-6.

all on 6Er werd een visueel plan voor de implantatie gemaakt waarbij de kronen (brug) in beeld kwamen.

Ik kon meteen zien hoe mijn mond en tanden eruit kwamen te zien!” – Martine.

Bij het maken van de tanden werd rekening gehouden met haar gezichtskleur en de verhouding tussen haar tanden en de rest van het gezicht. Verder werd er voor de behandeling rekening gehouden met haar gezichtskenmerken, haar leeftijd en haar verwachtingen.

Martine werd aangeraden om eerst een aantal fysieke onderzoeken te doen zodat ze zeker wist dat ze deze behandeling aan zou kunnen. De behandeling zou namelijk onder volledige verdoving uitgevoerd worden. Vervolgens werd er een CT-scan gemaakt van haar gebit en werd er een driedimensionaal beeld gemaakt. Zo kregen de artsen nauwkeurige informatie over:

 • De dikte, breedte en dichtheid van het kaakbot
 • De plaats van de tandwortels
 • Locatie van de zenuwen

Verder werden er de maten opgenomen voor het maken van Martine’s tijdelijke tanden. Op basis van de ct-scans werd er een chirurgisch model gemaakt voor de implantaten die optimaal op de kaak van de patiënt aansluiten.

Nu alle voorbereidingen voor de operatie waren getroffen, was het tijd voor de echte operatie.

De anesthesist stelde me gerust voor de behandeling en was gedurende de behandeling bij me toen ik volledig verdoofd was. Ik heb niets van de operatie gemerkt”.

dr. nashat gara - all on 6Tijdens de behandeling:

 • Werden de tanden van Martine getrokken
 • Werd haar kaakbot uitgebreid behandeld
 • Werd er nieuw bot getransplanteerd in de boven en onderkaak
 • Werden de implantaten ingebracht
 • Kreeg ze een tijdelijk gebit

Deze behandeling (80% van de gehele behandeling) was binnen een dag klaar.

Toen ik wakker werd schrok ik. Mijn mond was geheel anders dan ik me herinnerde. Alles was netjes en glad en toen ik in de spiegel keek kreeg ik echt tranen in mijn ogen”

Na de operatie volgde een wachtperiode zodat het bot kon aangroeien en aansterken en er gekeken kon worden of de implantaten goed aansloegen. Na de controle bleek alles goed te zijn en kreeg Martine haar op gemaakte brug van hoge kwaliteit.

Het was geweldig om het resultaat van ons harde werk te zien”, zegt Dr. Gara. “Vooral bij iemand waarbij de hoop was opgegeven”.

all on 6 vrouw na

Martine na haar All On 6 behandeling

“Het was nog beter dan ik gedroomd had. Maar het was geen droom, het was echt zo! Eindelijk, ik kon weer breed lachen zonder me te schamen!.” – Martine

Martine’s verhaal is maar 1 van de vele verhalen die Dr. Gara heeft meegemaakt. “Het mooiste aan NG Dent is dat we binnen onze kliniek alle patiënten kunnen helpen. Dit geeft ons heel veel vertrouwen en voldoening

Bij NG Dent krijgen patiënten:

 • De nieuwste technieken op tandheelkundig gebied
 • Geavanceerde kennis van tandartsen
 • Zorgzaamheid en intensieve begeleiding

Zo bent u verzekerd van een veilige, vertrouwde omgeving en van een geweldig resultaat!

Een mooi gezicht

Veel patiënten van NG Dent willen hun kunstgebit vervangen door vaste implantaten. Dat is logisch, want een vast gebit vormt een veel betere oplossing. Je hoeft een vast gebit bijvoorbeeld nooit uit te nemen of schoon te maken. Toch kan een overgang van een kunstgebit naar vaste implantaten een negatief effect hebben op het gezicht van de patiënt. Volgens Dr. Gara zijn daar twee redenen voor:

 • Het tandvlees krimpt licht in na het plaatsen van de implantaten (vooral na de 50e levensjaar), waardoor het gezicht er wat slapper uitziet.
 • Het kunstgebit drukt op het tandvlees en bedekte het waardoor de lippen er voller en geprononceerder uit zien. Bij een overgang naar vaste implantaten rust de brug op vaste implantaten zonder enige opvulling.

Doordat de nieuwe brug dun is en het tandvlees krimpt ziet het gezicht van de patiënt er soms dunner en ouder uit.

Een oplossing hiervoor is om een brug te laten maken van dikker porcelein in de omgeving van het tandvlees. Zo wordt de bovenlip als het ware opgelicht, net als bij een kunstgebit. Een andere oplossing is om een vullend middel te spuiten in de omgeving van de lippen en de zijkanten van de neus. Ook zo krijgt een patiënt weer de aanzicht die hij/zij gewend is. Dit is binnenkort ook bij NG Dent mogelijk. Zo krijgt u bij NG Dent niet alleen een mooi gebit, maar ook een mooi gezicht.

5 jaar Garantie

Op implantaten én kronen

5 jaar garantie op implantaten en kronenWij streven ernaar de hoogste norm te bieden op het gebied van persoonlijke gebits- verzorging en zo te zorgen voor de kwaliteitstandheelkunde die onze patiënten verdienen. We zorgen voor een alomvattend behandelplan en gebruiken herstellende en cosmetische tandheelkunde om de voor u optimale gebitstoestand te bereiken. Als er spoedeisende hulp nodig is, zullen we er alles aan doen om u zo snel mogelijk te zien en te behandelen....

Tanden implantaten, Tandarts NG-dent Hilversum, Betaalbaar en Beste Kwaliteit en Arts

NG-dent Implantologie & Tandheelkunde
Groest 71-3, 1211 EA Hilversum
Tel: 035 - 624 60 98 / 06 - 50 40 15 73

Normale Openingstijden Ma. t/m Vrij.
Van 08:30 tot 17:00 uur

Avondopenstellingen Di. en Woe.
Van 17:00 tot 21:00 uur

Extra Avondopenstellingen Implantaten
Do. en Vrij. van 17:00 tot 21.00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur

Spoeddienst
Voor acute pijnklachten kunt u telefonisch con- tact met ons opnemen.

contact