SimPlant

Implantaat behandelingen pijnlijk? Niet met SimPlant en Dr. Gara

Marktleider in 3D implantologie

Bij het plannen en plaatsen van implantaten gebruiken de zeer ervaren tandarts-implantologen driedimensionale ( 3D)  technieken zoals SimPlant. ( Zie filmpje hieronder van een complexe behandeling uitgevoerd door o.a. Dr. Nashat Gara). Dit levert een veel grotere precisie op bij het bepalen en het plaatsen van de tandimplantaten. Met SimPlant worden risico’s bij het plaatsen van complexe implantaten zo goed als volledig uitgesloten. Wij gebruiken in onze kliniek in Hilversum ook deze zeer geavanceerde 3D-technologie.

Met SimPlant ziet u vooraf elk detail van uw behandeling

SimPlant planningssoftware geeft onze implantoloog Dr. Gara driedimensionale informatie over de anatomie van uw mond:

 • De breedte en de dichtheid van uw kaakbot
 • De exacte locatie van naburige tandwortels
 • De locatie van de zenuwen

Met deze precieze informatie kan dr. Gara beginnen met het plannen van de ideale locatie voor uw implantaten, bereikt het beste resultaat en hij kan u laten zien hoe uw nieuwe tanden eruit zullen zien – zelfs vóór de behandeling!

Hoe gaat een behandeling met een digitaal model in zijn werk?

Eerst worden CT-scans van de patiënt gemaakt. Hierop worden de tanden zichtbaar, het kaakbot, het verloop van de zenuwen, de sinussen, en de zachte weefsels in de mond. Er worden ook metingen gedaan aan het gebit van de patiënt zelf en hiervan wordt een gipsen afdruk gemaakt. De afmetingen van de afdruk worden ook in de computer ingevoerd. Op basis van alle totale gegevens kan de implantoloog een behandelplan maken. Bij het maken ervan houdt Dr. Gara rekening met verschillende factoren: het kaakbot, de vorm van de mond, de oorspronkelijke tanden, de vorm van het tandvlees, het verloop van de zenuwen, en de sinussen. Al deze zaken bepalen hoeveel implantaten nodig zijn, onder welke hoek ze geplaatst dienen te worden, en hoe lang en hoe dik ze moeten zijn.

Aan de hand van het opgestelde plan bouwt het bedrijf SimPlant een mal. Met behulp hiervan worden de implantaten ingebracht.

Het volgt uit het voorgaande dat een SimPlant model vooral is aanbevolen bij risicoingrepen: wanneer de ingreep complexer is, of wanneer de gegevens van de patiënt niet optimaal zijn, bv. bij bepaalde aandoeningen of wanneer het kaakbot is afgenomen in dikte en hoogte. De digitale scans met behulp van SimPlant kunnen ook problemen aanwijzen die met het blote oog niet te zien zijn.

Wilt u meer weten over de pijnloze implantaat behandeling met SimPlant?

Informeer naar uw mogelijkheden of vraag een consult aan.

Met het gebruiken van de digitale technieken zijn de slagingspercentages van implantaten enorm toegenomen, vooral bij complexe implantaatbehandelingen. Het belangrijkste verschil is dat tegenwoordig het resultaat precies valt te voorspellen, terwijl het in het verleden steeds giswerk was of het implantaat in deze positie wel het beste was. Een ander belangrijk verschil is dat complicaties kunnen worden uitgesloten.

Hoe gaat het inbrengen van de implantaten met een mal in zijn werk?

SimPlant-operatie-implantaten---grootDe chirurgische mal wordt gemaakt op basis van de patiëntgegevens die zijn verwerkt door het SimPlant computersysteem. Het maken is een high-tech proces: net als dat een printer een bladzijde print door heel veel opeenvolgende dunne zwarte streepjes af te drukken, zo maakt de SimPlant een 3D-mal door middel van het afdrukken van vele laagjes. Het model is veel nauwkeuriger dan vroeger ooit mogelijk was. Het houdt rekening met de afmetingen van de kaak, en met de eigenschappen van het gebied in de kaak waarin de implantaten geplaatst gaan worden. De mal die ontstaat wordt bij het implanteren over de mondholte heen geschoven, en de arts zet het implantaat in met behulp van een ‘mouw’ waarmee het absoluut onmogelijk is van de gekozen richting en diepte af te wijken. Dit maakt het inbrengen van het implantaat buitengewoon veilig.

De nauwkeurigheid van het digitale systeem is een voordeel. Wat zijn nog wat meer voordelen?

 • Uw tandvlees kan vaak intact worden gelaten voor een snellere genezing
 • Voorkomt complicaties
 • U gaat dezelfde dag lachend de deur uit
 • Voorkomt dure en tijdrovende controle bezoeken
 • De behandeltijd is korter. Bij het implanteren komt Dr. Gara niet voor verrassingen te staan die het werk kunnen ophouden
 • Ook is er slechts minimale chirurgie nodig, meestal niet eens in het tandvlees. Het tandvlees hoeft immers niet te worden blootgelegd om het kaakbot goed te kunnen zien
 • Daardoor zijn er geen hechtingen. Er is slechts minimale pijn, want de genezing verloopt snel.
 • En het belangrijkste: omdat de ontwerpfase voor de behandeling gebeurt, is het mogelijk om ook al nieuwe tanden van te voren te laten vervaardigen. Daardoor kunnen deze in veel gevallen al op dezelfde dag op de nieuwe implantaten worden geplaatst. Zie voorbeeld hieronder van een patiënt van Dr. Gara.

Immediate Smile Bridge

CAD/CAM restorations for immediate loading. De behandeling ( tanden / kiezen trekken en plaatsen implantaten ) voert Dr. Gara in 1 sessie uit. Deze technieken beheersen alléén de zeer ervaren tandarts-implantologen met specialisatie orale chirurgie.

CASE REPORT: Tooth extractions followed by immediate implant placement and immediate loading in both maxilla and mandible.

simplant 3d implantologie - Nashat Gara“The full digital process allows us to plan everything in SimPlant from diagnostics to implant planning and prosthetics”

“This great technique facilitates both our workflow and communication”

by Dr. Gara Nashat and Philip Segal, Israel

Immediate Smile Bridge

1. Pre-operative view: all teeth are lost because of periodontitis.
2-3. Implant planning with SimPlant Pro. A separate 3D model is created from the teeth. Implants are placed subcrestal to compensate for the bone resorption. In the distal areas the use of tilted implants together with angulated abutments enable SimPlant planning to take full advantage of the available bone.
4. Simulated bone after tooth extractions in the maxilla. This surface will be used to design a bone-supported SurgiGuide.

Implantaat planning met SimPlant Pro

5. Simulated bone after tooth extractions in the mandible. This surface will be used to design a bone-supported SurgiGuide.
6-7. Prosthetic planning created in SimPlant based on the original teeth. The teeth are slightly elongated to compensate for the bone resorption.
8. Preview of the bone-supported Universal SurgiGuide. The extraction sockets are filled digitally by Materialise Dental before the SurgiGuide is made. This allows for an accurate fit.

complexe implantaatbehandelingen

9-10. Preview of the bone-supported Universal SurgiGuide in the mandible and maxilla. The extraction sockets are filled digitally by Materialise Dental before the SurgiGuide is made. This allows for an accurate fit on the bone.
10-11. CAD/CAM-milled Immediate Smile bridges. The restoration is slightly oversized in view of the temporary cylinders selected during ordering in the online shop.

dezelfde dag op de nieuwe implantaten worden geplaatst - SimPlant by Dr Nashat Gara

13-14. Extraction of the teeth in the maxilla.
15. Extraction of the teeth in the mandible.
16. Occlusal view of the bone-supported Universal SurgiGuide in the maxilla after tooth extractions.

tanden en kiezen trekken en plaatsen implantaten voert Dr. Gara in 1 sessie uit

17. The Universal SurgiGuide is used together with the LongStop drill system. This system allows you to drill with excellent guidance and depth control until 3.15mm diameter. The Universal SurgiGuide and LongStop drill system are compatible with all implant brands.
18. All implants and abutments placed in the maxilla.
19. Frontal view of placed Immediate Smile bridge in both upper and lower jaw.
20. Final result

Wilt u meer weten over de pijnloze implantaat behandeling met SimPlant

21-22. Pre-operative planning in SimPlant and post-operative panoramic X-ray.

5 jaar Garantie

Op implantaten én kronen

5 jaar garantie op implantaten en kronenWij streven ernaar de hoogste norm te bieden op het gebied van persoonlijke gebits- verzorging en zo te zorgen voor de kwaliteitstandheelkunde die onze patiënten verdienen. We zorgen voor een alomvattend behandelplan en gebruiken herstellende en cosmetische tandheelkunde om de voor u optimale gebitstoestand te bereiken. Als er spoedeisende hulp nodig is, zullen we er alles aan doen om u zo snel mogelijk te zien en te behandelen....

Tanden implantaten, Tandarts NG-dent Hilversum, Betaalbaar en Beste Kwaliteit en Arts

NG-dent Implantologie & Tandheelkunde
Groest 71-3, 1211 EA Hilversum
Tel: 035 - 624 60 98 / 06 - 50 40 15 73

Normale Openingstijden Ma. t/m Vrij.
Van 08:30 tot 17:00 uur

Avondopenstellingen Di. en Woe.
Van 17:00 tot 21:00 uur

Extra Avondopenstellingen Implantaten
Do. en Vrij. van 17:00 tot 21.00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur

Spoeddienst
Voor acute pijnklachten kunt u telefonisch con- tact met ons opnemen.

contact